Finland som spelade med 18 VM-nykomlingar stod för en av alla tiders största skräll när de besegrade Sverige med alla NHL stjärnor i VM-kvartsfinalen. Finland visade hur långt man kan komma med rätt vilja, hjärta och inställning (disciplin). Finlands seger visar också vilken viktig roll tränaren resp. ledarskapet har. Jukka Jalonen fick ut absolut maximalt av lagets kapacitet. han har fått samtliga spelare att tro på sig själva och sitt lag.

Det finns otaliga exempel inom toppidrotten för vad man kan uppnå med stor vilja, hög arbetsmoral och bra inställning. Det är precis samma sak i arbetslivet. Det är långt ifrån alltid företagen med de största ekonomiska muskler som klarar sig bäst på marknaden. Värden som moral, attityd, disciplin - och inte att glömma - glädje och välmående ger i längden bättre utdelning. Ett team där alla jobbar för varandra kan överträffa alla förväntningar.

Några saker vi alla kan lära oss av Finlands hockeylag:

Vi kan uppnå så mycket mer än vi tror om vi varje dag har fokus på det som är viktigt för oss.

En stark vilja, rätt attityd (disciplin) och klara mål kan åstadkomma resultat vi annars bara vågar drömma om.

Ledarskapet har en avgörande betydelse för ett teams/företags framgång. Ledaren måste övertyga sina medarbetare att de kan lyckas. de måste tro på sig själva och teamet. Ledaren måste visa känslor och våga pusha sina medarbetare.

Ord har en otrolig makt!
Vi underskattar ofta betydelsen av det vi säger till varandra inför ett arbete/uppdrag eller/och en fysisk prestation. Vi påverkas oerhört starkt av orden vi får höra till exempel en presentation, ett tal, en förhandling, ett möte, en tänt resp. ett prov eller en krävande arbetsuppgift. Det spelar en stor roll om orden är stödande, rörande, provocerande, pushande eller om de är rena motsatsen. Ord kan väcka passion och framkalla positiva minnesbilder som motiverar. Men de kan likaså förstöra all iver och allt självförtroende.

Visa att du litar på dina medarbetare
Tränaren Jalonen har hela tiden pratat om att de tror på sig själva och att det hårda jobbet kommer att ge utdelning.
Förmedla självförtroende så att varje medarbetare vågar tro på sig själv och därmed också vågar göra misstag. Det var precis det som fällde Sverige. de var livrädda att göra misstag mot Finland och det resulterade i att de blev mer eller mindre handlingsförlamade, speciellt mot slutet av matchen.

Sätt upp tydliga mål
Kommunicera tydligt målsättningarna. Sätt dig ner med varje medarbetare och prata om målen och hur vi tänker uppnå dem, dvs. planeringen. Din transparens gör der möjligt att varje anställd är medveten om förväntningarna och kraven som finns. Precis som i finska landslaget där alla spelare exakt visste vad tränaren förväntade sig och krävde av dem. Det fanns inget utrymme för spekulationer.

Respekt och lagandan
Finlands lag består av 18 VM-nykomlingar och borde inte ha en chans mot lag som Sverige som består av NHL stjärnor. Men Finlands tränare Jalonen lyckades att svetsa ihop sina spelare till ett team där alla litar på varandra och där alla jobbar för varandra. Han lärde dem också att umgås med respekt för varandra.