Förra veckan hade jag äran att hålla ett inspirationstal vid Pedersöre kommuns företagarmiddag i Purmo. Tänkte först skriva ett inlägg om det men såg att kommunens informatör Malin Henricson har skrivit om det och återger därför hennes artikel här. Tack Malin!

Christoph Treier menar att företagare kan dra nytta av att tänka som elitidrottare. Han nämnde fem guldnycklar: den fysiska träningen, bra teknik, att ha ett stödteam, målsättningar och mental styrka.

Översatt i företagstermer tog Treier fasta på ledarskapet, teamandnan, varumärket och företagarens självbild.

Ledarskap
Han poängterade att tiden för den kontrollerande chefen är över.
– En chef som vill kontrollera sina arbetstagare tolkas som misstroende. Tvärtom innebär coachande ledarskap att chefen gör allt för att hjälpa sina medarbetare att lyckas, sade Treier.

Vinnande laganda
Han uppmanade också företagen att bygga vinnande team. När det kommer nya anställda in i ett arbetslag skapar det lätt obalans. De första veckorna är en smekmånad när alla är snälla mot varandra och undviker konflikter.
– Om man är en bra chef ser man till att det uppstår situationer då alla inte är ense. Att arbetarna vågar säga sin åsikt och chefen kan reda upp konfikter skapar förtroende, sade Treier.
Han använde ett känt fotbollslag som exempel. På den fjärde träningen med en ny tränare började två spelare slåss. Tränaren avbröt träningen och tog spelarna till omklädningsrummet där de fick lugna ner sig. Sedan började de prata. Resultatet blev att spelarna fick respekt för tränaren.
– Ni ska vara glada om ni har medarbetare som vågar ifrågasätta. Det innebär att ni skapat ett sådant arbetsklimat som gör att folk vågar säga sin åsikt, sade Treier.

Varumärke - Brand
Att ha en bra produkt som ingen vet om är en mardröm för företag. Enligt Treier ska man utforma sin reklam så att den inte kopplas i hop med försäljning.
– Gör till exempel en annons som hjälper kunden och ger information utan att det kopplas ihop med försäljning, sade Treier.
Det lönar sig också att ha en tydlig försäljningsstrategi och ta vara på medarbetarnas individuella styrkor. Att alla jobbar på samma sätt är inte produktivt. I stället ska man låta dem som är duktig på kundsamtal sköta den biten, medan en annan är bäst på att hitta potentiella kunder.
– Om kraven är högre än din kompetens går det dåligt. Samma sak gäller om du har större kompetens än jobbet kräver – då blir det tråkigt, sade Treier.

Gör skillnad mellan vem du är och vad du är
Som avslutning uppmanade Treier företagarna att skilja på sig själva som privatperson och rollen som företagare.
– Kom i håg att vi har ett värde oberoende av vad vi presterar. Det är skillnad på vad du är och vad du gör. Vi får inte identifiera oss med våra företag, sade Treier.

Text & foto: Malin Henricson, informatör Pedersöre kommun